HTML

Online marketinger

Friss topikok

Címkék

Le a rasszizmussal!

2014.04.30. 10:13 onliner

Rasszizmus – nap mint nap találkozunk ezzel a társadalmi problémával. Lehetsz mérnök, orvos, fodrász, pék, sportoló vagy politikus, ha más vagy mint a többség, akkor azt tudatni fogják veled. A hétvégén történt az a "vicces" eset, amikor Dani Alvesnek, a Barcelona egyik legjobb, ám színesbőrű focistájának egy szögletrúgás előtt bedobtak egy banánt. Intelligens emberként nem hőbörögni vagy káromkodni kezdett, amivel csak a rosszakarók véleményét támasztotta volna alá, hogy ő alacsonyabb rendű, mint a társai, hanem viccet csinált a helyzetből. Ugyanis sokunkat meglepve, fogta a banánt, meghámozta, majd a felét megette. A meccs végén pedig megköszönte a banánt a „jóakarójának”, ami energiát adott neki a mérkőzés megnyeréséhez.

Az esetet látva be kell vallanunk, hogy nem sokan lettünk volna, akik ilyen humorral reagáltak volna az esetre. Képzeld csak el, hogy hány ember kinevet téged, amikor véletlenül összetollazod az arcod, vagy elkenődik a szemfestéket. Neked is rosszul esik, nem? De akkor mit érezhet egy színesbőrű, aki élete végéig színesbőrű marad, te viszont egy perc alatt lemoshatod magadról a tintát vagy a szemfestéket? Te beletörődnél abba, hogy kinevessenek és csúfoljanak, vagy a rosszindulatból viccet csinálnál, mint Dani Alves?

Szerencsére a média és az internet által több tízezer emberhez jut el egy ilyen tettnek az üzenete, s a sok ellenséges ember mellett jó látni, hogy sokkal több ember ítéli el az ilyen akciókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketinger.blog.hu/api/trackback/id/tr196099504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása