HTML

Online marketinger

Friss topikok

Címkék

Most már hihetünk a civil szférának?

2014.04.28. 20:49 onliner

Nemrég írtam egy bejegyzést a civil szervezetek iránti bizalmatlanságunkról. Lehet, hogy ezt látta néhány politikus és alapítványvezető, akik erre felbuzdulva szigorították az alapítványokra vonatkozó jogszabályokat? S még arra is hajlottak, hogy egy „klubot” alapítsanak azon alapítványokkal, akiknél a hitelesség és az átláthatóság a működési alapelvek közé tartozik? Egy erről szóló cikket olvasva a hvg.hu oldalon nem tudtam eldönteni, hogy ezt most elhiggyem vagy ez megint egyfajta megtévesztés, s csak a jótékonykodni kívánó emberek jó szándékát használják ki, hogy újabb házat építsenek az alapítványok vezetői? Attól, hogy az alapítványok aláírják, hogy ők a hitelesség, az átláthatóság és a törvényesség kritériumainak megfelelve működnek, valóban így is lesz ez? És csodálkozva felteszem a kérdést: eddig ez nem így volt??? Vagy ha én ezt az Etikai Kódexet nem szeretném aláírni, mint alapítvány, mert ezt önámításnak találom, akkor az alapítványomat már átláthatatlannak és törvénytelennek ítélik meg?

Úgy gondolom, hogy az emberek negatív hozzáállását a témához a média még jobban megerősítette. Néha úgy érzem, hogy az internet és az újságok, rádiók vagy a tévé a jó szándékból is valami rosszat hoznak ki. Hiába közöl egy alapítvány egy cikket arról, hogy milyen jót tett néhány beteg gyereknek, rászorulónak stb., az internetes hírportáloknak vagy a Facebook erejének is köszönhetően már szinte csak a negatív példák lebegnek a szemeink előtt, s valami rosszakaró azonnal publikál valami kompromittálót az adott alapítványról, amire mi persze azonnal ráharapunk. Érdemes elgondolkodni azon, hogy ez az emberekben megszilárdulni látszó negatív hozzáállás minek is köszönhető!    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketinger.blog.hu/api/trackback/id/tr366096814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása