HTML

Online marketinger

Friss topikok

Címkék

A valódi Big Brother

2014.05.07. 10:06 onliner

Ugye te is jártál már úgy, hogy beléptél az email fiókodba, ami tele volt olyan spam üzenetekkel vagy jobb oldalt felbukkanó hirdetésekkel, amelyek témája egy, az egyik barátoddal folytatott chat-es beszélgetés során hangzott el? Ugye ismerős a helyzet? Előfordult már veled az is, hogy a Linkedin-en olyan lehetséges ismerősöket hozott fel a kereső, akiknek 2-3 évvel ezelőtt küldtél egy emailt? Ha ismerős a szituáció, akkor biztosan feltetted a kérdést már magadban, akárcsak én is, hogy ez mégis hogyan lehetséges?

Sajnos ma már el kell fogadnunk azt a tényt, hogy bármi, amit az interneten csinálunk, annak nyoma van, s szinte minden kattintásunkat nyomon tudnak követni. Hová tűnt a privát szféra? Már nem létezik olyan fizikai vagy online hely, ahol ne találkoznánk hirdetésekkel vagy valamilyen befolyásoló, érzelmeinkre ható szöveggel, képpel? Ma már mindent tudnak rólunk. Ismerik a vásárlási szokásainkat, az érdeklődési köreinket, a barátainkat, a szerelmünket, az ellenségeinket, hiszen belelátnak a levelinkbe, Facebook üzeneteinkbe, követik az interneten hagyott lábnyomainkat. S most már ott tartunk, hogy azt is irányítani akarják, hogy mit vásároljunk, hova utazzunk, melyik cipőt vegyük meg, és így tovább. Az ehhez értő szakemberek remekül csinálják, hogy mindig egy olyan hirdetést, spam-et vagy hírt tegyenek a monitorunkra, amely fogyasztásra késztet bennünket, vagy legalább is a szikrát felébressze bennünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketinger.blog.hu/api/trackback/id/tr596128893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása